Proiecte culturale

„NOAPTEA MUZEELOR – NOAPTEA MUZELOR” Ediţia a II-a

 

Programul cultural „Noaptea muzeelor – noaptea muzelor” este un proiect multi-anual, a cărui primă ediţie a fost organizată de Amphion şi partenerii săi în 19 mai 2007, la Târgu-Mureş. Succesul deosebit de care s-a bucurat ediţia 2007, măsurat prin afluenţa masivă de public participant şi reacţiile deosebit de favorabile ale comunităţii locale şi ale mass media, ne motivează să reedităm acest program, ]n data de 17 mai2008.  
Evenimentul se realizează printr-un parteneriat public-privat de anvergură, ce reuneşte două instituţii de cultură – una privată (Asociaţia Culturală Amphion) şi una publică (Muzeul Judeţean Mureş), două organe ale administraţiei publice locale, două teatre şi cinci instituţii media. Efortul lor conjugat, sprijinit de mediul local de afaceri, poate contribui decisiv la redeşteptarea interesului comunităţii locale pentru tezaurul cultural găzduit de muzee şi la punerea în valoare a acestui tezaur, în context naţional şi european.


Oferta culturală a programului este variată: de la istorici, arheologi şi muzeografi, până la profani, de la preşcolari şi până la bunici, fiecare târgumureşean îşi va putea găsi un punct de interes, în simpla vizitare gratuită a secţiilor Muzeului Judeţean (care vor fi deschise publicului timp de 24 de ore), în participarea la una dintre conferinţe sau la unul dintre vernisaje, în activităţile educative din cadrul work-shop-urilor, în carnavalul tematic deschis tuturor doritorilor de amuzament sau în spectacolele de teatru şi concertele care vor avea loc până în dimineaţa zilei următoare.


Toţi locuitorii municipiului pot câştiga la tombolă premii în excursii la obiective culturale din ţară şi din Europa, făcând dovada că au vizitat în mod gratuit secţiile Muzeului Judeţean Mureş şi au participat la activităţile programului.

 

Promo general

Promo Celelalte Cuvinte

 

Eveniment organizat de Asociaţia Culturală Amphion.

Parteneri: Muzeul Judeţean Mureş, Primăria Târgu-Mureş, Consiliul Judeţean Mureş, Teatrul Ariel, Institutul pentru Cultură şi Cultură Politică, Harmonia Cordis.

 

Parteneri media: Televiziunea Târgu Mureş, Radio Târgu Mureş, Informaţia de Mureş, Zi de Zi.

Sponsor Principal: B.R.D.

Sponsori: www.reea.net, Agenţia Imobiliară House Land, Agenţia de turism Adonis.

Program finantat de: A.F.C.N.

Partener oficial: E.ON Gaz România.