Recomandarile Amphion

eLeonardo

 

Amphion vă recomandă cu căldură eLeonardo (http://www.eleonardo.tk/), o revistă culturală virtuală, editată de Fundaţia culturală „Amici”.

 

 „De ce Leonardo?” explică chiar iniţiatorii acestui lăudabil proiect:
Leonardo încearcă să nu semene cu nimeni şi cu nimic. Îşi propune să fie o revistă neobişnuită, cu o periodicitate imprevizibilă, cu o difuzare întîmplătoare, cu un mesaj surprinzător şi cu o formă atipică. Sinteză de trecut şi viitor, analiză de prezent. Polemică dărîmătoare şi elogiu constructiv. Literatură cu muzică, istorie pe lîngă pictură, politică suprapusă peste delir.
Urlet şi plînset. Palmă şi mîngîiere. Mîngîieri ca o palmă.
Studiu ştiinţific şi teribilism dezinvolt. Note de subsol şi gesturi obscene. Bibliografie recentă şi datul cu tifla.
Plurilingvism.
Antipupincurism.


Întîlnire la o şuetă mică între Est şi Vest. Locul unde România şi Basarabia se iau de mînă şi se năpustesc spre spaţiul Schengen. Adresa unde Occidentul descoperă o altă faţă – mai onorabilă, mai cultivată, mai atrăgătoare şi mai spectaculoasă – a rudelor sale tinere de la porţile Orientului.
La Leonardo contribuie doar cei convinşi de adevărul afirmaţiei că un bun intelectual gîndeşte global şi acţionează local.
E locul unde veţi găsi de toate – dar nu pentru toţi.
Vom avea un singur duşman: minciuna. Vom avea un mare prieten: francheţea.
De ce Leonardo?
De ce nu?

 Şi dacă această autoprezentare nu v-a convins încă să lecturaţi eLeonardo, poate o va face fundalul muzical ales cu gust care însoţeşte fiecare articol.


 Amphion vă doreşte lectură plăcută!