Campanii Amphion

Doi bani pe cultură

 

Nimeni nu dă doi bani pe cultură? Tu poţi da doi la sută!

 

Ce este 2 la sută?


Prin Legea nr. 571 din 2003, Statul permite fiecărui contribuabil persoană fizică să redirecţioneze 2% din impozitul datorat autorităţilor fiscale către o organizaţie non-profit.
Dacă ai un salariu sau mai multe surse de venit, poţi decide ca 2% din ceea ce merge oricum către stat ca impozit, să meargă către o organizaţie care lucrează pentru o cauză în care tu crezi.
Asociaţia Culturală Amphion derulează programe culturale, pe care le poţi susţine şi tu, cu un efort minim.

 

 

Cum pot redirecţiona?


Dacă ai un singur salariu, tot ce trebuie să faci este să completezi formularul 230, să ataşezi o copie după Fişa Fiscală 1 primită de la angajator şi să le trimiţi prin poştă sau să le depui la Administraţia fiscală a judeţului sau sectorului în care domiciliezi până la data de 15 mai. Amphion te poate scuti de deplasarea la oficiul poştal sau la fisc, colectând formularele şi depunându-le în numele tău.
Dacă ai mai multe surse de venit (salarii, chirii etc.) este suficient să completezi Declaraţia de Venit Global (Formularul 200) şi să o trimiţi sau să o depui personal la Administraţia fiscală a judeţului sau sectorului în care domiciliezi.

 

 

Ceea ce trebuie să ştii despre 2%


Nu trebuie să dai alţi bani - doar decizi ca 2% din impozitul deja plătit să nu meargă la stat, ci să fie redirecţionaţi către o organizaţie non-profit (de exemplu, către Amphion, pentru derularea de programe culturale). Poţi afla mai multe informaţii chiar şi la Administraţiile Financiare sau pe www.mfinante.ro  şi www.doilasuta.ro .
Este secret! Actul tău de a redirecţiona nu poate fi cunoscut de angajator sau de organizaţie decât dacă alegi să le spui personal.

 

 

Cât înseamnă 2% din impozitul meu anual?


Poţi calcula acest procent foarte simplu. În fişa fiscală este trecut cuantumul total al impozitului tău în anul 2006. Înmulţeşte această sumă cu 2% şi vei avea suma pe care o poţi redirecţiona.

 

Echipa Amphion îţi mulţumeşte că dai doi bani pe cultură!