Practica interdisciplinara

COMUNICAT DE PRESĂ: Al treilea an de practică interdisciplinară la Amphion

   Asociația Culturală Amphion a finalizat astăzi, 5 iunie 2015, ultima etapă a unui nou stagiu de practică interdisciplinară, organizat pentru al treilea an consecutiv în Tîrgu Mureș.

  

   La stagiul de practică au participat gratuit 10 studenți mureșeni de la Universitățile Petru Maior (specializarea Comunicare și Relații Publice) și Dimitrie Cantemir (specializarea Drept), toate activitățile fiind susținute pro bono de către cei de la Amphion. Atelierele de lucru au avut loc la Centrul de Practică Interdisciplinară ”CePrInt” din cadrul Amphion.

 

   În cele 60 de ore de practică, studenții au lucrat în echipe interdisciplinare, sub îndrumarea a 7 tutori mureșeni: Ligia Voro, Angela Săplăcan, Ana-Maria Scântei, Cosmin Blaga, Paul Beica, Eliodor Moldovan și Mugur Gorea. Practicanții au exersat împreună cu tutorii înființarea, organizarea și funcționarea unui ONG, tehnici de realizare și editare foto și video, organizarea unui eveniment, a unei conferințe de presă și a unei campanii de lobby, pentru ca la final fiecare student să aibe competențele necesare pentru:

  

  (1) a înființa și organiza funcțional un ONG

  (2) a organiza un eveniment al acelui ONG

  (3) a derula o campanie publică pentru evenimentul respectiv.

  

  „Scopul stagiului este de a le oferi practicanților posibilitatea tranziției de la facultate la viitorul loc de muncă, prin lucrul cu profesioniști din domeniile pe care acești studenți le vizează după absolvire. La Amphion, ei își exersează atât competențele specifice specializării lor, cât și competențe transversale, precum abilitățile de relaționare şi comunicare în echipă, adaptarea la mediul profesional al unui ONG şi rezolvarea unor sarcini profesionale complexe, exersarea atitudinii faţă de propriul loc de muncă și față de alții, dar și analiza reflexivă a propriei activităţi profesionale, autoevaluarea satisfacţiei muncii, diagnoza nevoilor de autoformare.” (Brîndușa Gorea – președinte Asociația Culturală Amphion.

  

  Cel de-al treilea an universitar consecutiv de practică a fost organizat gratuit de către Amphion și vine în continuarea proiectului POSDRU „Practica Interdisciplinară – o șansă pentru viitorul tău”, proiect cofinanțat prin Fondul Social European „Investește în oameni!”, demarat în luna martie 2012 și finalizat în luna iunie 2014.

  

  „Ne folosim de dotarea tehnică dobândită prin finanțarea din fondurile europene – și de experiența acumulată – pentru a continua să oferim studenților mureșeni această oportunitate, întrucât rezultatele obținute în anii anteriori au fost deosebite. Foarte mulți dintre foștii studenți practicanți ne-au scris pentru a ne spune că au dobândit prin practica la Amphion o experiență profesională temeinică, care i-a ajutat nu doar în obținerea unui loc de muncă potrivit ci și pentru a face față provocărilor carierei. Întreaga echipă Amphion, organizatori ai stagiului și tutori, și-au dorit ca și această nouă generație de studenți să beneficieze de avantajele acestui tip de practică unic în România – practica interdisciplinară.”  (Liana Baciu – coordonator practică Asociația Culturală Amphion)