Practica interdisciplinara

Centru de Practică Interdisciplinară la Amphion

  Asociația Culturală Amphion anunță deschiderea, la 1 octombrie 2014, a Centrului de Practică Interdisciplinară „CePrInt”, pe strada Artei nr. 7, Tîrgu Mureș.
  Obiectivul CePrInt este de a promova conceptul de interdisciplinaritate în organizarea și realizarea stagiilor de practică, de sprijinire a studenților în vederea tranziției de la școală la viața activă, dar și de a facilita relația dintre mediul universitar și piața muncii.
  
  Asociația Culturală Amphion pune la dispoziția Centrului de Practică Interdisciplinară „CePrInt” resurse umane (membri și voluntari ai Asociației), resursele materiale achiziționate și resurse intelectuale realizate în cadrul proiectului „Practica interdisciplinară – o șansă pentru viitorul tău”, precum și alte resurse materiale din patrimoniul Asociației.
  Centrul de practică interdisciplinară își propune să deruleze activități precum:

 • Organizarea de stagii de practică interdisciplinară pentru studenți;
 • Organizarea de cursuri, ateliere de lucru și seminarii, în scopul sprijinirii studenților în tranziția de la școală la viața activă;
 • Facilitarea obținerii de către studenții interesați a consilierii vocaționale și de orientare în carieră;
 • Facilitarea realizării de către studenți a unor vizite de studiu la potențiali angajatori;
 • Acordarea de consultanță și know-how instituțiilor și organismelor interesate în organizarea stagiilor de practică interdisciplinară.

  
  Înființarea acestui centru vine în continuarea proiectului POSDRU „Practica interdisciplinară – o șansă pentru viitorul tău”, (ID proiect: 109/2.1/G/82716), proiect cofinanțat din Fondul Social European 2007 – 2013 Investește în Oameni!


Programul CePrInt este: luni-vineri, 09:00 - 13:00.


  Îi așteptăm cu drag pe toți beneficiarii Centrului de Practică Interdisciplinară – studenți  înmatriculați în sistemul național de învățământ superior, universități care doresc să încheie Acorduri de practică în vederea efectuării stagiilor de practică ale studenților proprii, potențiali parteneri de practică, precum și orice alte persoane, instituții sau organisme interesate de efectuarea de stagii de practică interdisciplinară – la sediul Asociației Culturale Amphion, din Tîrgu Mureș, strada Artei, nr. 7.

Mugur Gorea,
Specialist în relații publice, Asociația Culturală AMPHION

1 octombrie 2014