Practica interdisciplinara

Comunicat de presa finalizare etapa I an II

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Investeşte în oameni !

Axa prioritară nr. 2 „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”

Domeniul major de intervenţie 2.1 „Tranziţia de la şcoală la viaţa activă”

Denumirea proiectului POSDRU: „Practică interdisciplinară – o şansă pentru viitorul tău”, POSDRU/109/2.1/G/82716

Valoarea proiectului: 2.224.345 lei

Valoarea finanţării nerambursabile: 2.043.514 lei

 

Nr. 669P / 10.04.2014

 

 

Comunicat de presă

 

 

Asociaţia Culturală Amphion anunţă finalizarea primei etape a stagiului de practică 2013-2014 din cadrul proiectului „Practică interdisciplinară – o şansă pentru viitorul tău”, implementat în parteneriat cu Asociaţia „Divers”.

În perioada 7 decembrie 2013 – 6 aprilie 2014, 70 de studenți de la trei Universităţi mureşene au parcurs fiecare câte 45 de ore de pregătire practică, sub îndrumarea unor tutori cu vastă experiență în domeniile lor de activitate.

Astfel, studenții de la Universitatea de Arte din Tîrgu Mureş, specializarea „Teatrologie – Impresariat artistic, au participat la modulele Impresariat artistic, Organizare de evenimente şi Producţie multimedia. Studenții de la Universitatea „Dimitrie Cantemir” din Tîrgu Mureş, specializarea „Drept” și-au exersat competențele profesionale în cadrul modulelor Înfiinţare şi funcţionare ONG, Protecţia juridică a dreptului de proprietate intelectuală şi Lobby şi advocacy. Pentru studenții Universității „Petru Maior” din Tîrgu Mureş, specializarea „Comunicare şi relaţii publice”, au fost organizate modulele Redactarea materialelor de comunicare, Editare carte şi Concepere text ştiinţific.

În a doua etapă a acestui stagiu de practică, ce va avea loc în perioada 10-11 mai  2014, cei 70 de studenţi practicanţi proveniţi de la 3 universităţi şi specializări diferite urmează a se reuni pentru a forma 10 ONG-uri virtuale (fiecare format din un student de la „Teatrologie”, trei studenţi de la „Comunicare şi relaţii publice” şi trei studenţi de la „Drept”), în care vor simula activitatea reală a unei organizaţii non-guvernamentale. Cu această ocazie, studenții fiecărei grupe vor avea ocazia să îşi pună în valoare atât cunoştinţele teoretice dobândite pe băncile facultăţii, cât şi experienţa practică deja acumulată în prima etapă a stagiului de practică.

Cele 10 grupe de studenţi îşi vor prezenta apoi propriul „ONG” în faţa colegilor, a tutorilor şi a juriului de concurs. Membrii juriului vor avea sarcina de a decide care dintre cele 10 grupe care îşi vor prezenta activitatea practică este cea câştigătoare. Cei 7 studenţi din această grupă vor beneficia de o excursie la un potenţial angajator de pe teritoriul Uniunii Europene.

 

 

Mugurel Gorea,

Specialist în relaţii publice, Asociaţia Culturală Amphion

 

Mai multe detalii şi informaţii suplimentare despre proiect puteţi obţine de la:

Mugurel GOREA – Specialist în relaţii publice, tel. 0729-988.806, e-mail: amphion2012@yahoo.com.

Pentru mai multe informaţii despre programul de finanţare POSDRU 2007-2013, accesaţi site-ul www.fseromania.ro.

 

 

10.04.2014