2 %

  2 %

  Ce este 2 %?

  Legea nr. 571 din 2003 permite fiecărui cetăţean contribuabil să direcţioneze 2% din impozitul datorat statului către o organizaţie non-profit. Dacă ai un salariu sau mai multe surse de venit, poţi decide ca 2% din ceea ce merge oricum către stat ca impozit, să meargă către o organizaţie care lucrează pentru o cauză în care tu crezi.
  Ce face statul pentru tine şi pentru cultura românească? Noi încercăm să îţi oferim cultură autentică! Ne poţi susţine şi tu, cu un minim efort şi fără să pierzi nimic.

   

  Ce ai de făcut?

  Dacă în anul precedent ai avut numai venituri din salarii, de la un singur loc de muncă, e suficient să descarci acest formular [link către declaratia 200.pdf], să îl completezi cu datele tale personale şi să îl semnezi, apoi să îl trimiţi prin poştă sau să îl depui personal la Administraţia fiscală a judeţului sau sectorului în care domiciliezi, până la data de 15 mai a.c.

  NU TREBUIE SĂ COMPLETEZI SUMA, o vor calcula cei de la finanţe. De asemenea, NU TREBUIE SĂ ANEXEZI FIŞA FISCALĂ primită de la firma sau instituţia la care lucrezi, căci aceste fişe se trimit oricum la Administraţia financiară de către angajator

  Dacă ai mai multe surse de venit (salarii, chirii etc.), completezi Declaraţia de Venit Global [link către declaratia 230.pdf] şi procedezi ca mai sus. Doar că aici ai obligaţia să completezi veniturile pe care le-ai obţinut din orice sursă.

  Amphion te poate scuti de deplasarea la oficiul poştal sau la fisc, colectând formularele şi depunându-le în numele tău. Ne poţi contacta pentru asta pe amphion@amph.ro sau la telefon 0745 48 45 38.

  Nu uita! E păcat ca aceşti bani să se piardă în gaura neagră a impozitelor. Direcţionează 2% din impozitul tău către Amphion. Eşti 1%. Dă 2% pentru cultură.

   

  Echipa Amphion îţi mulţumeşte că dai doi bani pe cultură!

   

  Descarcă aici formularul 200.

   

  Descarcă aici formularul 230.